Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z rybą wędzona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
Wędzona ryba 30 dag.
jaja 4 szt
śmietana 18 proc 1 mała
mąka 2 łyż
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z rybą wędzona

ziemniaki pokroić w plastry.Rybę oczyścić z ości oraz skóry i podzielić na kawałki.Jaja ugotować na twardo i posiekać.Rybę i jaja wymieszać,doprawić solą i pieprzem,posypać nacią pietruszki.Masę włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia(można posypać bułką tarta i polać po wierzchu śmietaną wymieszać z mąką.Wstawić do zapiekania.Gdy powierzchnia zrumieni się,posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.07.2012 10:59
super
Ewelina45 10.11.2010 10:03
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak