Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2 sztuki
cebula 4 sztuki
grzyby suszone 7 sztuk
margaryna 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kostki rosołowe 2 sztuki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Selery ugotować do miękkości, grzyby moczymy w 3/4 szklanki wody. Selery, grzyby, cebulę mielimy , dodajemy wodę z grzybów, margarynę, kostki rosołowe i dajemy na mały ogień aby się wszystko rozpuściło. Chwilę poddusić i doprawić do smaku. Kiedy przestygnie dodać jajko i bułkę. Piec w aluminiowych wąskich foremkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak