Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wieprzowej 40 dag
ogórków konserwowych 1 słoik
duże marchewki 2
sól, pieprz szczypta
Przyprawa do mięs Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Mięso pokroić w plasterki o grubości 1,5cm do 2cm.Rozbić jak na schabowe przyprawić i odstawić na kilka minut.
W tym czasie ogórki,marchewkę i cebulkę pokroić w słupki.
Na plasterek mięsa położyć po dwa słupki każdego warzywa zwinąć w rulonik spiąć wykałaczką.
Gotowe zrazy obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka podlać wodą i tuszyć aż będą miękkie.

Bardzo smaczne!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.07.2011 13:50
wow
Justyna Jussstiii 27.07.2011 13:47
super
Motorek 09.03.2011 21:42
smaczne
Monika192 08.03.2011 12:55
pycha polecam
Marta98 12.02.2011 21:43
pyszność
cukiereczek 05.01.2011 17:35
uwielbiam
diablica85 24.07.2010 13:28
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak