Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
żółtko jajek 6
cukier puder 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
szczypta soli
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie wybić ciasto wałkiem przez jakieś 5 min.
Ciasto rozwałkować bardzo cienko i pociąć paski, każdy pasek naciąć na środku i przepleść jeden koniec paska.
Smażyć faworki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.01.2012 17:39
uwielbiam
agata1722
agata1722 07.03.2011 20:53
ja najczęściej robię drożdżowe ale te też są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak