Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet Biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet Biszkoptowy

Jajka wbić do naczynia, dodać szczyptę soli i pieprzu. Zacząć ubijać mikserem na wolniejszych obrotach, wlać wodę. Zwiększyć obroty i ubić do gęstej piany (ok. 2minut), zmniejszyć obroty i dodać mąkę - szybko wymieszać, by piana nie opadła. Wylać na rozgrzany tłuszcz na patelnię (tłuszcz najlepiej już zacząć rozgrzewać w czasie ubijania jajek, by po zakończeniu ubijania od razu wylać na patelnię). Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Najsmaczniejszy z dżemem, miękkimi owocami, np. z bananami lub ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 25.10.2011 23:15
pycha
marchewka 24.08.2011 20:19
często jemy taki na śniadanko - mój bobas to uwielbia!
kate.500 23.05.2011 07:54
wygląda pysznie...
ewasylwia 13.01.2011 18:43
lubię takie jedzonko
Danuta8 06.01.2011 15:22
smakowite
Agnieszka172 24.12.2010 19:53
apetyczne
Małgorzata106 28.11.2010 22:04
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak