Sposób przygotowania

Jajka wbić do naczynia, dodać szczyptę soli i pieprzu. Zacząć ubijać mikserem na wolniejszych obrotach, wlać wodę. Zwiększyć obroty i ubić do gęstej piany (ok. 2minut), zmniejszyć obroty i dodać mąkę - szybko wymieszać, by piana nie opadła. Wylać na rozgrzany tłuszcz na patelnię (tłuszcz najlepiej już zacząć rozgrzewać w czasie ubijania jajek, by po zakończeniu ubijania od razu wylać na patelnię). Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Najsmaczniejszy z dżemem, miękkimi owocami, np. z bananami lub ze szpinakiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    proste i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wygląda pysznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    często jemy taki na śniadanko - mój bobas to uwielbia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !