Sposób przygotowania

Margarynę, mleko i cukier rozpuszczamy. Dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy, studzimy.
Odlewamy ok. pół szklanki na polewę. Do reszty dolewamy rum i dodajemy partiami mleko w proszku, tak długo, aż masa będzie bardzo gęsta - łyżka ma w niej stać pionowo. Wykładamy na dowolne naczynie ( ja dałam półmisek), wyrównujemy powierzchnię i polewamy polewą. Lepsza jest , gdy zastygnie w temperaturze pokojowej, potem przechowujemy ją w lodówce

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wygląda smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    aż ślinka cieknie....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm jakie pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    musi być smaczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ale super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mmm... jakie pyszne czekoladki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mmm... jakie pyszne czekoladki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka!!!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    No, to mnie zaskoczyłaś.Świetny pomysł,zapisuję sobie do wykorzystania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    apetyczna pozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super te czekoladki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !