Sposób przygotowania

W dużej misce zrobić zaczyn z mąki, wody i miodu. Dodać resztę składników i dokładnie wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. godzinę. Przerobić, uformować , np. dwa bochenki, nakłuć wierzch widelcem i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny. Chleb jest dobrze upieczony, jeśli przy pukaniu wydaje głuchy dźwięk.
Do ciasta możemy też dodać różne ziarna, będzie pyszny i zdrowy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam własnej roboty pieczywo.Pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Nigdy jeszcze nie odważyłam się upiec chleba?
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    I ten piękny zapach w czasie pieczenia...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    najlepszy swojski chlebuś
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie takie wypieki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszny jest taki swojej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Nigdy nie pisz "nigdy"(mój komentarz poniżej)-raz upiekłam i się uzależniłam ,teraz kupuję tylko w nagłym przypadku,co zdarza się tylko na wyjeździe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !