Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nacinane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki równej wielkości
masło
olej roślinny
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nacinane

Ziemniaki musimy dobrze wyszorować i nacinamy od góry. Najlepiej połóżcie ziemniaki i zobaczcie jak będzie \"stał\" i następnie połóżcie go na drewnianą łyżkę i nacinajcie od góry do momentu gdzie jest łyżka. Dół musi być w jednym kawałku. Teraz rozgrzewamy masło z olejem i wkładamy do bardzo gorącej mieszanki ziemniaki- najpierw naciętą stroną tak na 2 minuty a później dołem. Teraz kładziemy na blaszkę i pieczemy do miękkości koło 45 minut w temp. 180\'C - wcześniej posypcie je czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak