Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 60 dag
jabłka 30 dag
cebula 1 szt
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
kminek 1/2 łyżeczki
boczek 10 dag
mąka 1 łyżka
ocet winny do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona zasmażana

Kapustę poszatkować, zalać szklanką gorącej wody, dodać sól, odrobinę cukru, kminek, drobno pokrojoną cebulę i gotować około 15 minut. Wlać do kapusty wino, dodać utarte jabłka, oprószyć mąką i zagotować. Zakwasić octem aby kapusta odzyskała ładne zabarwienie. Wlać ztopiony boczek razem ze skwarkami, dodać pieprz, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina54 23.02.2013 10:10
znakomita
Łukasz15 30.09.2012 08:03
Świetna
Iwusia 14.08.2012 22:13
pycha do obiadu
Gosia32
Gosia32 16.04.2011 10:02
super;]
Monika193
Monika193 11.11.2010 08:29
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak