Sposób przygotowania

Przepisy na biszkopt oraz masę marshmallow znajdziesz w mojej księdze przepisów !

Biszkopt kakaowy przecinamy na pół, jedną część ciasta smarujemy kremem : mase waniliową miksujemy z margaryną i mlekiem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Dodajemy pod koniec miksowania - jak będzie jednolita masa - kawe i miksujemy na dużych obrotach ok 3-5min. Na powstałą masę nakładamy biszkopt z makiem i smarujemy go kremem ajerkoniakowym ( również zgodnie z instrukcją na opakowaniu) do jednolitej masy dolewamy wódkę i miksujemy ok 2 min. Nakładamy drugą połowę ciasta - biszkopta kakaowego i smarujemy go pozostałą masą ajerkoniakową a na wierzch nakładamy przygotowaną mase marshmallow. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !