Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 2 kg
cukier 1 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
pieprz, ziele ang mielone po 1\\2 łyżeczki
goździki mielone 2 łyżeczki
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z porzeczek

Opłukane i osuszone porzeczki bez szypułek zasypać cukrem w rondlu, dodać
korzenie i ocet i stale mieszając smażyć na wolnym ogniu do 25 min.
Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dniem.
Zostawić do ochłodzenia. Podawać do mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak