Sposób przygotowania

Z mąki, masła, żółtek i 3 łyżek wody zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 1 dzien. Zchłodzone ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem. Jeden placek położyć na blasze, na niego wyłożyć gotowy mak i przykryć drugim plackiem. Nakłuć widelcem, piec w temp 200 stopni na złoty kolor, Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam makowca
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !