Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier karmelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 22 dag
masło 8 dag
cukier brązowy 10 dag
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier karmelowy

Masło oraz cukier wrzucić do rondelka i podgrzewać (nie doprowadzić do wrzenia!)
Po około 2 minutach dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i wówczas zagotować.
Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak