Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier kawowy do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
kawa 3 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier kawowy do ciast

Kawę zaparzyć w ½ szkl. wrzącej wody po czym odstawić ja do ostygnięcia.
Chłodną kawę przecedzić przez sito i zalać nią cukier.
Gdy cukier się rozpuści, wówczas doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając do momentu, aż zrobi się gesty.
Na koniec zdjąć z ognia i ucierać.
( uważać podczas gotowania lukier bardzo się pieni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe
angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe
angelika14 31.01.2011 16:30
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak