Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło 2 łyżki
jajko 3 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
drożdże 5 dag
cukier 6 łyżki
skórka z cytryny
mleko 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki drożdżowe

Drożdże, mleko, cukier i trochę mąki rozczynić na 2 godziny. Resztę mąki, tłuszcz i jaja dodać do rozczynu, wymięsić dobrze i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrobić małe bułeczki. Wysmarować jajkiem, posypać makiem lub cukrem waniliowym. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku, aby szybko się zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak