Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 L
grzyby suszone 3 garści
marchew 2 sztuki
cebula 1 średnia
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka kopiata
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ryż 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Grzyby namaczamy na noc, płuczemy i gotujemy ok. 1 godziny. Do przygotowanego bulionu dodajemy pokrojone (najlepiej w paski) grzybki i gotujemy. Po ok. 15 minutach dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa i gotujemy do miękkości.
Ryż gotujemy oddzielnie i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak