Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 100 gram
woda 600 ml
rodzynki 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
płatki owsiane 2 łyżki
banan 1 sztuka
dżem kwaśny 4 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka na słodko

Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 19.07.2011 19:43
apetycznie wygląda :)
Kopiko1983 25.03.2011 06:38
Ciekawy i smaczny przepis :)
Mysiunia 17.03.2011 16:08
wygląda bardzo apetycznie:)
Anna169Hosz 10.11.2010 11:07
Własnie się zastanawiałam, co zrobić z kaszki kukurydzianej:)
krzyniu1984 10.11.2010 07:27
na pewno smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak