Sposób przygotowania

Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno smaczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Własnie się zastanawiałam, co zrobić z kaszki kukurydzianej:)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda bardzo apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ciekawy i smaczny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !