Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt; białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto dzielimy na 3 części i do 1- dodajemy mak, 2 dodajemy wiórki kokosowe, 3 dodajemy kakao, na wyłożoną blachę papierem wykładamy ciasto po 1 łyżce ciasta na przemian aż do wyczerpania ciasta, biszkopt pieczemy ok, 30 min, krem przygotowujemy jak pisze na opakowaniu, biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu a resztą smarujemy wierzch,
złóżenie
biszkot przecięty na to 3/4 kremu i biszkopt reszta kremu na to dzem i posypać namoczonymi rodzynkami wierzch.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !