Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt; białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto dzielimy na 3 części i do 1- dodajemy mak, 2 dodajemy wiórki kokosowe, 3 dodajemy kakao, na wyłożoną blachę papierem wykładamy ciasto po 1 łyżce ciasta na przemian aż do wyczerpania ciasta, biszkopt pieczemy ok, 30 min, krem przygotowujemy jak pisze na opakowaniu, biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu a resztą smarujemy wierzch,
złóżenie
biszkot przecięty na to 3/4 kremu i biszkopt reszta kremu na to dzem i posypać namoczonymi rodzynkami wierzch.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    rewelacyjny pomysł jeden placek i tak różnorodny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kusza23

    Proste i smakczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Wygląda na fajny przepis - jak kupie krem do karpatki to chetnie je zrobie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    sakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !