Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i wymieszać z cukrem. Jajka zmiksować, dodać płynny miód, wystudzoną margarynę, piwo i wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika oraz bakalie. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Dużą formę posmarować tłuszczem i wylać piernikowe ciasto. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut. Po wystudzeniu można ciasto przełożyć marmolada.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój mąż nie przepada za chłodnikiem, ale na taki na pewno by się skusił
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oczywiście miałam na myśli piernik, nie chłodnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    a ja uwielbiam i pierniki i chłodniki .... ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !