Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z wody

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
masło 10 dag
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z wody

Liście szpinaku umyć, wrzucić do wrzącej wody, ugotować, odcedzić. W rondlu roztopić masło, włożyć szpinak oraz roztarty z solą czosnek, wymieszać, podgrzać i odstawić. przyprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.01.2014 11:00
fajnie podane:)
Bernadeta1 19.12.2013 00:12
pyszny i uśmiechnięty szpinak
pacpaw 28.03.2011 20:54
ja dodaję jeszcze szczyptę cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak