Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce z cytryną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
cytryna 1 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce z cytryną

Mięso cielęce umyć, osuszyć, pokroić na cienkie porcje lekko zbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem. Masło roztopić na patelni i na rozgrzane włożyć przygotowane zrazy. Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu, gdy się obrumienią, przewrócić, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i posypać tartą bułką. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z duszonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 25.10.2012 08:56
to musi być dobre
Iwusia 09.09.2012 21:31
mniam !
Katarzyna59 19.05.2012 20:51
pyszne
kuklik 12.05.2011 10:33
jeszcze nie jadłam cielęciny a zapowiada się smacznie
Monika193
Monika193 09.11.2010 08:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak