Sposób przygotowania

Mięso cielęce umyć, osuszyć, pokroić na cienkie porcje lekko zbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem. Masło roztopić na patelni i na rozgrzane włożyć przygotowane zrazy. Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu, gdy się obrumienią, przewrócić, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i posypać tartą bułką. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z duszonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze nie jadłam cielęciny a zapowiada się smacznie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam !
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    to musi być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !