Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w słoiku do sosów

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w słoiku do sosów

Paprykę całą wrzucić do wrzącej wody, wyjąć i ostudzić. Odciąć szypułki, wyjąć nasiona, pokroić w kostkę, włożyć do słoików. Do każdego słoika na wierzch wsypać odrobinę soli, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z woda, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około 20 min. Wynieść w chłodne miejsce paprykę taką używać do lecza lub sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 08.02.2013 09:56
idealna ;)
mela25 28.10.2012 07:09
mniam ,mniam
Katarzyna59 19.07.2012 22:04
super
zuzanna_z 24.05.2012 13:06
fajne
manaika 10.12.2011 11:00
super!
Wacław 12.09.2011 09:31
fajny przepis,ja do tej pory papryke mroziłem
Monika193
Monika193 21.05.2011 22:29
robię podobnie - polecam
MAR3STA 13.02.2011 09:42
zrobię sobie taką w tym roku;)
Margo1 31.12.2010 12:47
lubię taką papryke ale do drugiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak