Sposób przygotowania

Mięso ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem marchewki, pietruszki, cebuli, liścia laurowego i soli. Gdy mięso jest miękkie, wycedzić rosół . Żelatynę zalać dwiema łyżkami zimnej wody , rozmieszać i połączyć z gorącym rosołem. [8 płaskich łyżeczek na litr rosołu] przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. Do małych salaterek włożyć mięso pokrojone w kostkę , marchew pokrojoną w gwiazdki, po kilka groszków i po kawałku jajka . Zalać galaretką z rosołu, pozostawić w chłodnym miejscu do zakrzepnięcia. Galaretkę wywrócić do góry dnem na talerzyk, skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobnie, jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetna,bardzo lubię taką galaretkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !