Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z drobiu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 0,5 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
groszek konserwowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z drobiu

Mięso ugotować w 1 litrze wody z dodatkiem marchewki, pietruszki, cebuli, liścia laurowego i soli. Gdy mięso jest miękkie, wycedzić rosół . Żelatynę zalać dwiema łyżkami zimnej wody , rozmieszać i połączyć z gorącym rosołem. [8 płaskich łyżeczek na litr rosołu] przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. Do małych salaterek włożyć mięso pokrojone w kostkę , marchew pokrojoną w gwiazdki, po kilka groszków i po kawałku jajka . Zalać galaretką z rosołu, pozostawić w chłodnym miejscu do zakrzepnięcia. Galaretkę wywrócić do góry dnem na talerzyk, skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.12.2013 12:02
świetna,bardzo lubię taką galaretkę
Iwona51
Iwona51 02.09.2011 10:41
uwielbiam
Monika193
Monika193 09.11.2010 08:06
robię podobnie, jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak