Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 kg
boczek 20 dag
jajko 7 szt
cebula 2 szt
bułka 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkami

Pięć jajek ugotować na twardo. Mięso wraz z boczkiem przemleć przez maszynkę, dodać namoczoną , odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i zrumienioną na tłuszczu cebulę, rozgnieciony czosnek, utartą gałkę muszkatołową i resztę dodatków. Masę mięsną dokładnie wyrobić. Do przygotowanej wąskiej formy nałożyć na dno trochę masy mięsnej, przez środek wzdłuż ułożyć jajka ugotowane na twardo, przykryć resztą mięsa,. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 16.08.2013 21:10
wspaniale wyglądają:)
pestka 10.06.2013 10:33
taką pieczeń uwielbiamy
Iwusia 23.09.2012 22:20
pięknie wyglądaj - mniam !
Wafelek2601 30.04.2012 08:38
super, też taką robię
Motorek 21.04.2012 13:49
smaczna
kate.500 03.08.2011 10:08
pysznosc
Iwona51
Iwona51 08.05.2011 12:12
smaczne
MAR3STA 20.02.2011 09:58
smakowite;)
IlonaAlbertos 10.11.2010 15:39
Ładnie wygląda :) Aż chce się zjeść ;)
Monika193
Monika193 09.11.2010 08:05
mój mąż uwielbia pieczeń rzymską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak