Sposób przygotowania

Pięć jajek ugotować na twardo. Mięso wraz z boczkiem przemleć przez maszynkę, dodać namoczoną , odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i zrumienioną na tłuszczu cebulę, rozgnieciony czosnek, utartą gałkę muszkatołową i resztę dodatków. Masę mięsną dokładnie wyrobić. Do przygotowanej wąskiej formy nałożyć na dno trochę masy mięsnej, przez środek wzdłuż ułożyć jajka ugotowane na twardo, przykryć resztą mięsa,. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój mąż uwielbia pieczeń rzymską
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ładnie wygląda :) Aż chce się zjeść ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowite;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super, też taką robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie wyglądaj - mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    taką pieczeń uwielbiamy
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wspaniale wyglądają:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !