Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowa soczewica z pieczoną dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1
oliwa
miód
sos sojowy
plastrów boczku 6
por
śmietana
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki
soczewica konserwowa

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowa soczewica z pieczoną dynią

Dynię pokrój w plastry, posmaruj oliwą miodem, sosem sojowym i wstaw do gorącego piekarnika. Usmaż na patelni plastry boczku, aż będą chrupiące, zdejmij. Na tłuszczu podsmaż plasterki porów. Dodaj odcedzoną soczewicę z puszki, podsmaż i po chwili zalej śmietaną. Dopraw gałką muszkatołową. Podawaj śmietanową soczewicę na plastrach pieczonej dyni, ozdobioną plasterkami boczku i posypaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak