Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej
ząbek czosnku
cebula
papryka mielona
kumin
sól, pieprz
żółty ser
nać kolendry
kukurydza z wody
jogurt
awokado
rzodkiewka

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z fasolą

Podsmaż w garnku na oleju pokrojoną cebulę i ząbek czosnku, dodaj oregano i pomidory. Zagotuj, dodaj odcedzoną z zalewy fasolę. Dopraw papryką słodką lub chilli, kuminem, solą i pieprzem. Pszenna tortillę posyp startym żółtym serem, przykryj drugim plackiem i podpiecz na suchej patelni z obu stron. Gdy ser się rozpuści, pokrój placek na trójkąty. Podawaj z fasolą posypaną nacią kolendry. Obok podaj kukurydzę z wody, jogurt, plasterki awokado i rzodkiewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak