Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serownik białoruski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśne mleko 4 litry
masło 30 dkg
jajko 2 sztuki
biały ser 10 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serownik białoruski

Kwaśne mleko wstawić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Gdy mleko się zetnie, odlać serwatkę. Do masy twarogowej wbić jajka, dodać roztarte masło i pokrojony w kostkę ser, osolić, przełożyć do natłuszczonej brytfanki i zapiec. Serownik podawać gorący ze zsiadłym mlekiem, kefirem lub śmietaną i ugotowanymi w łupinach ziemniakami oraz surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.11.2010 00:09
Interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak