Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane cioci Jadzi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
ocet 1/2 litra
woda 2,5 litra
sól 6 łyżek
cukier 7 łyżek
marchew 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane cioci Jadzi

Wlać wodę do garnka, dolać ocet, dodać przyprawy, zagotować i ostudzić. W słoikach ciasno ułożyć ogórki, włożyć koper, chrzan, czosnek i obraną pokrojoną w plastry marchewkę (po 5 plasterków do słoika). Zalewę ostudzić. Ogórki zalać zimną zalewą. Słoiki pasteryzować. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.01.2012 09:53
smaczne
pioge7 14.05.2011 20:41
mniam
RenataZ-et 27.11.2010 11:12
Lubię takie marynowane ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak