Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha z mleka kokosowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Garść orzechów włoskich
garść płatków migdałów
garsc rodzynek
mleko kokosowe 1/2 l
miąższ z laski wanilii
cukier puder 100 gram
agar 2 łyżeczki
cytryny 1/4
kleik ryżowy 10 łyżek
olej z pestek winogron

Przepis i sposób przygotowania na: pascha z mleka kokosowego

Orzechy i migdały podprażyć na suchej patelni. Rodzynki zalać wrzątkiem. Po 2-3 minutach osączyć.
1/2 szklanki mleka kokosowego gotować ok. 3 minut z wanilią i cukrem. W reszcie zimnego mleka kokosowego rozpuścić agar, wlać do gorącego, zagotować. Zdjąć z ognia. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Razem z kleikiem ryżowym dodać do mleka, wymieszać na jednolitą masę i połączyć z bakaliami. wlać do foremek wysmarowanych olejem. Podawać po przestygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak