Sposób przygotowania

Mięso rozbić na niezbyt cienki płat, natrzeć solą, sokiem z 1/2 cytryny, lekko popieprzyć i natrzeć roztartym ząbkiem czosnku. Na mięsie położyć kilka malutkich kawałeczków masła, po czym zwinąć cielęcinę w ciasny rulon i obwiązać nitką. Mięso włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki, polać resztą oleju i upiec w gorącym piekarniku, od czasu do czasu polewając własnym sosem. W razie potrzeby dolewać niewielką ilość wrzątku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Proste i pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !