Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z dwóch kapust

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
kapusta włoska 1 kg
marchewki 4
łopatki 60 dag
na grilla z czosnek i ziołami 1
pieprz kolorowy
białe cebule 3
woda
olej
keczup 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z dwóch kapust

Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości .Odcedzamy na sicie .W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojona w kostkę cebule.Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso ,łopatkę wsypujemy na grilla z czosnkiem i ziołami ,a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew. Dusimy razem od czasu do czasu podlewajac wodą .Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty.Mieszamy razem ,dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym oraz bazylią .Dusimy jeszcze przez jakiś czas .Pamiętajmy o częstym mieszaniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.11.2013 09:27
bardzo lubie bigosy ,a ten jest pyszny
Wafelek2601 20.04.2012 14:07
lubię taki
bercik1 30.12.2011 20:54
Bigos- to lubię.
IlonaAlbertos 27.12.2011 13:16
Połączenie bardzo mi odpowiada.
ben-ka 08.08.2011 09:26
każdy bigos jest pyszny!:)
ElizaT 13.11.2010 10:06
z chęcią bym spróbowała :)
agnieszka214 10.11.2010 07:53
orginalne mozna spróbowac
edyta44 09.11.2010 19:31
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak