Sposób przygotowania

Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości .Odcedzamy na sicie .W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojona w kostkę cebule.Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso ,łopatkę wsypujemy na grilla z czosnkiem i ziołami ,a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew. Dusimy razem od czasu do czasu podlewajac wodą .Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty.Mieszamy razem ,dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym oraz bazylią .Dusimy jeszcze przez jakiś czas .Pamiętajmy o częstym mieszaniu .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    napewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    orginalne mozna spróbowac
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    z chęcią bym spróbowała :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    każdy bigos jest pyszny!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Połączenie bardzo mi odpowiada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Bigos- to lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie bigosy ,a ten jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !