Sposób przygotowania

Włoszczyznę obierz, opłucz, a następnie włóż do dużego garnka razem z żeberkami, białą kiełbasą, listkami laurowymi oraz zielem angielskim. Zalej 2 litrami wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.
Po ugotowaniu wywar starannie przecedź. Wlej do niego żurek i zagotuj. Następnie dopraw zupę posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Cebulkę dość drobno posiekaj, szynkę, białą oraz wędzoną kiełbasę pokrój w kostkę. Przesmaż razem na oliwie. wszystko przełóż do zupy. Dodaj mięso z żeberek. Żurek podawaj z jajkami pokrojonymi w plasterki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Margo1

    Takiego nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !