Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cytryny 1 sztuka
słonecznik łuskany 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
ryż paraboliczny 130 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Biały obiad

Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawą do ryb, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Do garnka do gotowania na parze wsypujemy ryż, zalewamy wrzątkiem, nakładamy sito, układamy rybę i przykrywamy pokrywką. W ten sposób gotujemy razem ryż i rybę tak długo aż ryż będzie ugotowany (około 20 minut). Po 10 minutach odwracamy rybę na drugą stronę. W tym czasie robimy surówkę z selera, który najpierw obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy do niego szczyptę soli, słonecznik, jogurt i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Ugotowany ryż i rybę układamy na talerzach obok surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.01.2012 19:23
super pomysł
jolaxa 09.07.2011 23:34
pycha
adam1f 07.07.2011 21:58
niezłe
Monika120 27.06.2011 12:49
Świetny przepis:)
Ania67 20.03.2011 17:49
fajny pomysl
traktorek 29.12.2010 22:36
piękny
Emilia22 04.12.2010 10:37
świetny!
krzyniu1984 09.11.2010 08:00
wyśmienity!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak