Sposób przygotowania

Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawą do ryb, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Do garnka do gotowania na parze wsypujemy ryż, zalewamy wrzątkiem, nakładamy sito, układamy rybę i przykrywamy pokrywką. W ten sposób gotujemy razem ryż i rybę tak długo aż ryż będzie ugotowany (około 20 minut). Po 10 minutach odwracamy rybę na drugą stronę. W tym czasie robimy surówkę z selera, który najpierw obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy do niego szczyptę soli, słonecznik, jogurt i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Ugotowany ryż i rybę układamy na talerzach obok surówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wyśmienity!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika120

    Świetny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !