Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA Z KREMEM CZEKOLADOWYM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6
mąka 3/4 szkl.
cukier 3/4 szkl.
Krem:
masło 1/4 kostki
cukier puder 8 łyżek
rum 1 łyżka
żółtko jajek 4
czekolada 2
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA Z KREMEM CZEKOLADOWYM

CIASTO: żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do żółtek białka oraz przesianą mąkę, mieszamy. Dzielimy na 4 części, pieczemy 4 placki. Każdy ok 15 min.

KREM: czekoladę stapiamy, dodajemy masło. Żółtka z cukrem ubijamy na parze. Gdy masa nam zgęstnieje, dodajemy czekoladę, rum. Krem studzimy. Smarujemy nim biszkopty, składamy. Na wierzch kładziemy dżem. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.01.2011 16:13
brzmi nieżle
Margo1 28.01.2011 16:13
brzmi nieżle
Margo1 28.01.2011 16:13
brzmi nieżle
IlajEM 10.01.2011 22:22
Najlepszy deser!!
iwona332 03.01.2011 00:09
super
misia53 05.12.2010 11:12
By ci w głowie zaszumiało ,dodaj rumu do kakao, mieszaj wszystko sprawnym ruchem,by urosło pięknym puchem, nikomu nie brakowało a wszystkim smakowało!
Natalia/tubisiek 20.11.2010 08:30
uwielbiam czekoladę! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak