Sposób przygotowania

Mięso pokroić w drobną kostkę,wymieszać z osączonym groszkiem,śmietaną i posiekaną natką pietruszki,doprawić do smaku solą i pieprzem.Ciasto podzielić na 3części i kolejno rozwałkować je na placek grubości 5mm.Z każdego wyciąć 6krążków o średnicy 10cm.Ze środka trzech tych krążków wyciąć o centymetr mniejszej średnicy.Uzyskane pierścienie ciasta posmarować rozmąconymi żółtkami.Na pełnych krążkach ciasta ułożyć po 2pierścienie jeden na drugim tak,by ich posmarowana żółtkami strona dotykała do suchego ciasta.Lekko przycisnąć,by krążek i te 2 pierścienie ciasta zlepiły się,tworząc płytkie foremki.Ułożyć je wraz z połową krążków ciasta na blasze,posmarować resztą żółtek i piec ok.15min w piekarniku nagrzanym do 180stopniC.Do ciepłych vol-au vent nałożyć nadzienie,przykryć wyciętymi krążkami i od razu podawać do czystych zup warzywnych.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !