Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotowujemy z margaryną i szczyptą soli. Dodajemy wcześniej przesianą mąkę. Mieszamy, aż zgęstnieje. Do wystudzonej masy wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto małymi porcjami nakładamy na blachę. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Śmietanę ubijamy z 3 łyżkami cukru. Przekrojone na pół ptysie przekładamy śmietaną. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Rewelacyjny deser!!! Palce lizać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Pycha szczególnie ta śmietanka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Klasyka,ale jaka pyszna.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    misie lubią ptysie....hihi....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    aż ślinka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    wyśmienite
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię ptysie
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię ptysie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !