Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowe cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 5 szt
większa laska chrzanu 1 szt
olej 2 łyżki
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 6 na miękko

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowe cudo

Na patelni podgrzewamy olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Kiedy będzie zarumieniona wrzucamy do niej pokrojone na małe kawałki jajka. W międzyczasie obieramy chrzan i strugamy go tak jak struga się ołówek. Po około 10 minutach podsmażania dorzucamy do patelni zestrugany chrzan, posypujemy solą i pieprzem do smaku. Podsmażamy kolejne 10 minut. Na koniec przekładamy do półmiska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.12.2010 10:03
mniam ... muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak