Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik kawowo-dyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

półtora szklanki mąki
łyżka kako
pół szkl kwaśnej śmietany
dwie łyżki miodu
pół szklanki cukru
pół szklanki kawy
dwie łyzeczki proszku do piecz
pól kostki margaryny
dżem 1 szklanka
jajko 2 szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik kawowo-dyniowy

Kawę zaparzamy , studzimy i przecedzamy. Do miski wsypujemy cukier, mąkę, przyprawy,kakao, proszek do pieczenia. Margarynę topimy i studzimy. Do miski dodajemy mieszając kawę, śmietanę, ostudzoną margarynę, stopiony miód, dżem dyniowy, na końcu wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie ale niezbyt intensywnie.
Pieczemy ok. 45 min w 180 C. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.09.2013 17:20
uwielbiam wypieki z dynią .
ben-ka 20.09.2013 20:53
Ciekawy ten pierniczek.
Ada-Gaba 13.06.2013 19:41
dla mnie coś nowego, fajny przepis
Izabela28 10.10.2011 12:51
fajny pomysł na trochę inny piernik:)
Ela15 17.07.2011 11:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak