Sposób przygotowania

O FANI MAKARONU
PAMIĘTAJCIE
MAKARON Z PSZENICY DURUM NIE TUCZY JAK NASZA POLSKA KRAJANKA :)

Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron.
W tym samym czasie przygotować sos:
1. na oliwie z oliwek podsmażyć ząbek czonku ( w plasterkach)
2. dodać szyneczkę poćwiartowaną w paseczki bądź kosteczki
3. dosypać zielony groszek (od biedy konserwowy)
4. zalać składniki śmietanką, podgrzewać na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia
5. dodać odcedzony makaron na patelnię i wszystko wymieszać
6. Wyłożyć danie na talerzyk i udekorować np.świeżym listkiem bazylii

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    takie inne ,warto zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paluszek

    bardzo smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    makaron na szybko to cos dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !