Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełek kurczaka 5
porcja rosołowa 1
marchewki 4
korzeń pietruszki
małego selera 0,5
por
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 kulek
ziela angielskiego 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół domowy

Do garnka wlać 3 litry wody, włączyć gaz, wrzucić pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i opieczoną nad gazem cebulę. Następnie umyć i obrać warzywa: marchewki, pietruszkę, seler i por, pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do garnka. Dorzucić także opłukane: natkę pietruszki i liść selera. Mięso opłukać i wrzucić do wody, kiedy ta zacznie się gotować, po czym zmniejszyć płomień na mały. Rosół powinien delikatnie wrzeć, nie gotować się. Białko z mięsa, które pojawi się na powierzchni zebrać łyżką. Gotować do momentu, gdy warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dosolić do smaku. Podawać z makaronem nitkami i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maadzia19 17.11.2011 12:33
pychotka
Wacław 04.10.2011 14:15
mój ulubiony
Zoso 28.08.2011 22:00
smaczne
Smakosz6 24.02.2011 15:33
mniam
marmar 09.12.2010 15:07
dziś rosołek a jutro pomidorówka taki zestaw lubię
romanrafal
romanrafal 07.12.2010 16:29
uwielbiam rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak