Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALIKI WANILIOWE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 28 dag.
cukier puder 10 dag.
cukier kryształ 7 dag.
masło 21 dag.
cukier waniliowy
orzechy włoskie 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALIKI WANILIOWE

Zagniatamy razem mąkę, masło, orzechy oraz cukier. Zimne ciasto rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty i zawijamy rogaliki. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku. Upieczone posypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.03.2011 08:03
super
Margo1 28.01.2011 16:09
pyszne są
Mariposas 14.12.2010 17:57
pycha
Natalia/tubisiek 20.11.2010 08:31
muszą być super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak