Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
pieczarek 0,5 kg
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz
masło
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Pieczarki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku roztopić masło, wrzucić pieczarki, delikatnie posolić i smażyć aż do momentu wyparowania całego płynu. Tak przygotowane pieczarki kłaść na rozbitych filetach i zwijać roladki. Spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 06.02.2012 23:49
lubie takie
rjustysia 30.01.2012 12:23
Z pewno?ci? s? wspania?e! :)
Zoso 02.12.2011 19:26
smacznie wygląda
Agnieszka140 16.12.2010 12:01
ja dodaję jeszcze cebulkę :)
Aleksandra45 14.11.2010 09:27
pysze, ja dodaje jeszcze zołty ser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak