Sposób przygotowania

Banany dokładnie umyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera razem z cukrem waniliowym i zmiksować na gładką masę. Żelatynę zalać niedużą ilością zimnej wody i odczekać aż napęcznieje, wówczas podgrzewać na wolnym ogniu, dopóki się nie rozpuści, pamiętać jednak, żeby się nie zagotowała! Następnie ją ostudzić. W czasie, gdy żelatyna będzie stygnąć ubić mocno schłodzoną kremówkę, dodając cukier puder. Do masy bananowej dodać żelatynę, zmiksować, następnie dodać bitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !